Maj 29, 2021.

OTVOREN E-CENTAR ''E-SERVICES 4ME''

Otvoren je e-Centar ''E-services4me'' u kom će građani besplatno moći da se informišu i dobiju podršku za korišćenje e-usluga na lokalnom ali i nacionalnom nivou.

Nalazi se u okviru coworking prostora NEST (Cetinjski put bb), a otvoren je svakog radnog dana u periodu 09-17h 
Za sve dodatne informacije možete ih kontaktirati putem mejla:


Aktivnosti koje je u prethodnom periodu NVO Centar za omladinsku edukaciju zajedno sa partnerima NVO Nest sproveo bile su fokusirane na dobijanje korisnih informacija kako bi e-centar uskladili sa potrebama građana.
U prethodnom periodu realizovano je ispitivanje stavova mladih o dostupnosti korisnih informacija u sferi preduzetništva, nakon kojeg je objavljena publikacija sa dobijenim podacima. Takođe, ono čime smo se bavili u okviru projekta bilo je istraživanje dostupnih elektronskih usluga, sa posebnim fokusom na e-usluge Glavnog grada.
Građanima Podgorice e – usluge su dostupne na portalu podgorica.me. U okviru e – šaltera na portalu dostupne su elektronske usluge koje se tiču informacija o potrebnim uslovima za ostvarivanje građanskih prava u upravi (preuzimanje i popunjavanje propisanih obrazaca), kao i informacije o statusu podnijetog zahtjeva koji se obrađuje u organima lokalne uprave, elektronski zahtjev za izdavanje izvoda iz matične knjige vjenčanih. Građanima Podgorice dostpuno je i podnošenje elektronske poreske prijave za utvrđivanje poreza na nepokretnost i elektronsku mjesečnu prijavu za obračun prireza porezu na dohodak fizičkih lica, kao i elektronski pregled rješenja poreza na nepokretnost i finansijski presjek.

E-centar ''E-services4me'' otvoren je 28.05.2021 godine. Kroz aktivnosti e-centra posebna pažnja biće posvećena mladim ljudima i pojednostavljen pristup elektronskim uslugama, sa akcentom na e-usluge koje se tiču preduzetništva.

Takođe, osim mladih, svi građani imaće priliku da u e-centru diskutuju o mogućnostima e-usluga, kao i predlozima za njihovo unapređenje.

angle-up