Jun 24, 2021.

Dijalozi za Digitalnu agendu: Predstavljanje Nacionalnog izvještaja i plana za unapređenje Digitalne agende u Crnoj Gori

NVO 35mm će 28.06.2021 u 12h u prostorijama EU Info centra u Podgorici prezentovati Nacionalni izvještaj i plan za unapređenje Digitalne agende u Crnoj Gori za 2021. godinu.

U prethodnoj godini realizovali smo sveobuhvatno polazno istraživanje kako bi na osnovu njega mogli da pratimo razvoj Digitalne agende i e-spremnosti u našoj državi. Ovogodišnji izvještaj obuhvatio je, u odnosu na prethodni, i period pandemije koja nas je u međuvremenu zadesila, ali i promjene koje je sa sobom donijela.

Dijalozi za Digitalnu agendu predstavljaju seriju događaja, kako nacionalnih i lokalnih, tako i regionalnih, koji dijele isti naziv i obuhvataju različite teme koje doprinose zagovaranju Digitalne agende na svim nivoima.

Događaj će otvoriti državna sekretarka Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija G-đa Marina Banović, a nakon prezentacije Nacionalnog izvještaja, u okviru panel diskusije pod nazivom ''Crna Gora na putu ka digitalnoj transformaciji'' razgovaraćemo i o aktuelnostima u ovoj oblasti, ali i izazovima i rješenjima sa kojima se susrećemo u doba ubrzanog digitalnog razvoja.

Naši gosti su:
• G-đa Bojana Bajić, generalna direktorica Direktorata za digitalizaciju i informacione sisteme u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja
• G-đa Zorana Popović, načelnica Direkcije za elektronsku upravu u Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija
• G-din Nenad Novović, izvršni direktor kompanije Amplitudo, ispred ICT Cortex

Molimo sve zainteresovane da svoje prisustvo događaju potvrde putem popunjavanja sledeće forme: https://forms.gle/tdQm9CqvjAd8yNZj6 do subote 26.06. do 18h, kako bi organizatori imali vremena da usklade prostor prateći aktuelne epidemiološke mjere.

Po završetku događaja, Nacionalni izvještaj i plan za unapređenje Digitalne Agende u Crnoj Gori biće dostupni na sajtu www.nvo35mm.me.

Pomenute aktivnosti realizuju se u okviru reginalnog projekta ''Povećanje građanskog angažmana na polju Digitalne agende - ICEDA'' , koji je finansiran od strane Evropske unije, i dijelom kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

angle-up