Jun 25, 2021.

Besplatno pružanje podrške đacima pri ovogodišnjem elektronskom upisu u škole

Nacionalna mreža ICEDA koju trenutno čini pet organizacija civilnog društva (NVO 35mm, NVO ROM  Koračajte sa nama Phiren Amenca, NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa NVO NEST, i NVO Super) u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Crne Gore i Kancelariom za mlade Budva organizuje akciju podrške đacima pri ovogodišnjem elektronskom upisu u školu.

Navedene organizacije će podršku pružiti na sledeći način:
• U subotu, 26.06. u 14h u vidu webinara tokom kojeg ćemo đake i/ili zainteresovane roditelje uputiti na korisne besplatne alatke koje se mogu instalirati na mobilnom telefonu, i na računaru, i kako ih upotrijebiti, kao na primjer aplikacije za skeniranje dokumenata.

• Od početka upisa, 28.06.2021, zaključno sa 1. julom koji je i poslednji dan upisa u školu besplatnu podršku tokom upisa moguće je ostvariti u prostorijama e-centara koji se nalaze u Podgorici (Prostorije coworking NEST, Cetinjski put BB) i u prostorijama e-centra u Pljevljima gdje će koordinatori centara i volonteri biti na raspolaganju zainteresovanim đacima i/ili roditeljima i pomoći im tokom popunjavanja elektronske prijave za upis, uz napomenu da bi đaci i/ili roditelji trebalo sami da prikupe dokumentaciju neophodnu za upis u odnosu na školu za koju se konkuriše.
• Podršku je takođe moguće dobiti i putem maila e-centara:
E-centar ‘’E-services 4me’’: [email protected]
E-centar ‘’Digitalna učionica’’: [email protected]
E-centar ‘’Super’’: [email protected]
Unija srednjoškolaca Crne Gore: [email protected]
Kancelarija za mlade Budva: [email protected]

Kako bi učestvovali na webinar potrebno je da svoje prisustvo potvrdite popunjavanjem formulara: https://forms.gle/C7nxsrwxyQ5gVdPh9 kako bi dobili pristupni link.
A svi koji su zainteresovani za dobijanje podrške trebali bi najaviti svoj dolazak tako što će popuniti formular: https://forms.gle/i6bnBqgTPnnT3wo7A i naznačiti grad.

Nacionalna mreža ICEDA formirana je u okviru projekta ‘’Povećanje građanskog angažmana na polju Digitalne agende – ICEDA’’ koji finansira Evropska unija a dijelom kofinansira Ministarstvo javne uprave digitalnog društva i medija, i dio je istoimene regionalne mreže.

angle-up