Jun 26, 2021.

Održan webinar o korisnim alatkama u okviru Akcije pružanja podrške pri ovogodišnjem elektronskom upisu u školu

U subotu, 26.06.2021 u 14h održan je jednočasovni webinar o korisnim alatkama za zainteresovane đake i roditelje u okviru Akcije pružanja podrške pri ovogodišnjem elektronskom upisu u školu. 

Webinar je održala nacionalna koordinatorka projekta ICEDA, Snežana Nikčević, a fokus je bio na mobilnim aplikacijiama za skeniranje dokumenata kao i konverziju dokumenata iz jednog formata u drugi. 

Prisutni su imali priliku da direktno, korak po korak, prođu kroz cijeli proces, kao i da zajedno sa koordinatorkom prođu kroz dokumentaciju koja će biti potrebna za upis u prvi razred srednje škole, a koji će trajati od 28.06.2021 do 01.07.2021. 

Takođe, prisutni su zajedno sa koordinatorkom prošli proces registracije na portal www.upisi.edu.me putem kojeg će se vršiti ovogodišnji elektronski upis u školu.

Snimak webinara dostupan je na: https://youtu.be/-k3wjaYhOTk

Akciju pružanja podrške pri elektronskom upisu u školu realizuje Nacionalna mreža ICEDA koju trenutno čini pet organizacija civilnog društva (NVO 35mm, NVO ROM – Koračajte sa nama Phiren Amenca, NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa NVO NEST, i NVO Super), a u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Crne Gore i Kancelariom za mlade Budva.


Od početka upisa, 28.06.2021, zaključno sa 1. julom koji je i poslednji dan upisa u školu besplatnu podršku tokom upisa moguće je ostvariti u prostorijama e-centara koji se nalaze u Podgorici (Prostorije coworking NEST, Cetinjski put BB) i u prostorijama e-centra u Pljevljima gdje će koordinatori centara i volonteri biti na raspolaganju zainteresovanim đacima i/ili roditeljima i pomoći im tokom popunjavanja elektronske prijave za upis, uz napomenu da bi đaci i/ili roditelji trebalo sami da prikupe dokumentaciju neophodnu za upis u odnosu na školu za koju se konkuriše.

Podršku je takođe moguće dobiti i putem maila e-centara:

Nacionalna mreža ICEDA formirana je u okviru projekta ‘’Povećanje građanskog angažmana na polju Digitalne agende – ICEDA’’ koji finansira Evropska unija a dijelom kofinansira Ministarstvo javne uprave digitalnog društva i medija, i dio je istoimene regionalne mreže.

angle-up