Jul 1, 2021.

Uspješna Akcija podrške za ovogodišnji e-upis u srednju školu + informacije za e-upis brucoša

📣 Uspješno privodimo kraju ovogodišnju Akciju podrške đacima pri ovogodišnjem elektronskom upisu u srednju školu.

Kako su sada na redu brucoši koji ove godine imaju priliku da lako i brzo upišu fakultet koji žele, evo nekoliko informacija koje bi im mogle koristiti:

👉 Elektronski upis na prvu godinu studija obavlja se putem platforme www.upisi.edu.me, i obuhvata 16 fakulteta u okviru Univerziteta Crne Gore.

👉Ove godine, proces je još jednostavniji i brži! Potrebno je da se registrujete na portal, i nakon što aktivirate nalog, unesete tražene podatke od kojih je najznačajniji ispravan JMBG kako bi sistem mogao da povuče podatke koji su važni za upis.

👉Imate mogućnost uvida u podatke o statusu prijave i uspjehu u srednjoj školi na samoj platformi. Klikom na link ''Uspjeh'' otvariće vam se stranica na kojoj možete prekontrolisati podatke koji su automatski unijeti. U slučaju smatrate da vaša prijava nije vrednovana na odgovarajući način ili da podaci nijesu potpuni, morate kontaktirati upisnu komisiju fakulteta koji ste odabrali. To morate uraditi u najkraćem mogućem roku jer komisija naknadno podnesenu dokumentaciju neće uzimati u razmatranje.

👉 Nakon podnošenja zahtjeva provjeravajte svoj e-mail. Prvo će vam stići potvrda da je zahtjev uspješno podnesen, a kasnije i obavještenje od fakulteta o statusu vaše prijave.

👉Važno je da znate i da, ukoliko napravite grešku, ili ipak promijenite odluku o fakultetu na kom želite da studirate, možete poništiti prijavu koju ste prethodno podnijeli i napraviti novu.

👉Datumi upisa su: 1. i 2. jul 2021. godine do 16h!

👉Brucoši koji žele da upišu fakultet na kom nije predviđen prijemni ispit, će u kratkom vremenskom periodu moći da vide i rang listu i kako su pozicionirani na njoj.

👉 Za one koji ipak žele da upišu fakultet koji podrazumijeva polaganje prijemnog ispita, treba da prate web stranice tih fakulteta jer će raspored prijemnih biti objavljen između 06.07. - 08-07.

👏Za razliku od prethodne godine kada je ipak bilo potrebno skenirati i slati dokumenta putem sajta Univerziteta, evo kako izgleda ovogodišnji formular za upis:

A evo i tutorijala koji je pripremljen od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u saradnji sa UNDP, a koji je dostupan i na sajtu Univerziteta. Možete ga pogledati ovdje.

angle-up