Oktobar 14, 2021.

NVO 35mm na 4. Digitalnom samitu zemalja Zapadnog Balkana

Crna Gora je kao ovogodišnji domaćin Digital Summit - Western Balkans 6 od 11. -13. oktobra, ugostila preko 90 govornika koji su razgovarali o digitalnoj transformaciji regiona, ali i djelotvornim promjenama koje mogu unaprijediti postojeće standarde u našim državama.

Snežana Nikčević je ispred NVO 35mm kao projektna koordinatorka i nacionalna koordinatorka regionalnog projekta ''Povećanje građanskog angažmana na polju Digitalne agende – ICEDA'' učestvovala na ovogodišnjem Digital Summit - Western Balkans 6 u okviru segmenta Lightening Talks. Iz perspektive civilnog sektora govorila je o ubrzanom digitalnom napretku i vještinama koje su građanima Zapadnog Balkana neophodne kako bi ga ispratili, ali i predstavila rezultate koje je organizacija postigla kroz projekat ICEDA kao i aplikaciju e-Robin koja je dostupna građanima regiona.

''Tržište rada se suočava sa strukturalnim promjenama prije nego sa bilo kakvom drugom vrstom promjene, i to je nešto čime se moramo baviti svi. Sve interesne strane moraju biti uključene u ovaj proces kako bi ga prije svega vodile, i pomogle građanima da razumiju značaj tih promjena, ali i da im obezbijede prilike da uče, unapređuju postojeća znanja, i na kraju poboljšaju kvalitet života samih građana'' poručila je Snežana u svom izlaganju.

Naša koleginica Sanela Pajazitović takođe je učestvovala na ovogodišnjem Digitalnom samitu. Njen tim se našao među šest pobjednika ovogodišnjeg Balkatona, a njen tim je predstavio platformu Pokupi.me. Pokupi.me je proizvod 3 u 1. ''Naša aplikacija na jednoj platformi okuplja sve taksi firme i omogućava sigurnije i jednostavnije taksi usluge i za vozače i za klijente", poručili su iz Sanelinog tima.

Ovogodišnji samit pokrivao je četiri oblasti: digitalne vještine, digitalnu ekonomiju, infrastrukturu i povezanost, usluge povjerenja i informatičku bezbjednost.

Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da kroz učešće damo svoj doprinos kao organizacija čiji je fokus rada usmjeren na unapređenje kvaliteta života građana kroz proces digitalne transformacije, ali i kroz rad u sferi medija, i ljudskih prava koji su stub 35mm.

angle-up