Februar 26, 2024.

Trodnevni ritrit u Budvi: Gradimo kapacitete regionalne RobinHud produkcije

Trodnevni ritrit u Budvi sa urednicima/ama regionalnih redakcija našeg TV proizvoda bio je posvećen ideji da RobinHud produkcija osnaži kapacitete, i da svi zajedno potvrdimo posvećenost cilju da se mediji iskoriste da se čuje glas građana/ki u čitavom regionu.

Tim NVO 35mm je za predstavnike/ce medijskih kuća iz regiona koji emituju naš serijal - Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverene Makedonije analizirao tehničko produkcione i novinarske aspekte 18 godina Robin Huda i proveo ih kroz evoluciju emisije od lokalnog fenomena do regionalnog proizvoda.

Cilj - sljedeća sezona emitovanja počinje u svim zemljama od septembra - i graðani/ke će imati franšizu koja rješava probleme građana/ki, pita i istražuje - u svih 5 država, na lokalnom jeziku.

Ovaj poduhvat bez presedana čini našu produkciju najplodonosnijom regionalno, ali i prvi medijski izvozni proizvod Crne Gore.

Tokom sva tri dana, sem analiza same emisije, dio programa je bio usmjeren na izvještavanje o manjinskim grupama i ranjivim kategorijama, etičkom izvještavanju, novim medijima i plasmanu sadržaja na savremenim platformama.

Interaktivan i neposedan koncept ritrita omogućio je da se stečena znanja i prakse mogu odmah primijeniti u radu svih redakcija.

NVO 35mm je ponosna na postignuto i sa nestrpljenjem očekujemo nove sezone, svjesni velikog uspjeha, ali i činjenice da nas čeka još puno posla.

angle-up