Maj 20, 2024.

Digitalizacija i Inkluzija: Razmjena Iskustava sa 20 Zemalja u okviru M.E.R-a

Protekle sedmice, na poziv kolega iz Une Terre Culturelle i Centra za saradnju na Balkanu - Loja, učestvovali smo u razmjeni iskustava sa kolegama i koleginicama iz 20 zemalja koja se održala u Tetovu (Sjeverna Makedonija). Fokus našeg sastanka bio je rad sa mladima u savremenom, interkulturnom i inkluzivnom okruženju.

Tokom ovog susreta, imali smo priliku da predstavimo rad NVO 35MM, posebno u oblasti digitalizacije, ali i drugih aktivnosti koje sprovodimo. Kroz prezentacije i diskusije, istakli smo značaj digitalnih alata u olakšavanju i unapređenju rada sa mladima, kao i našu posvećenost inkluzivnim praksama koje obuhvataju različite kulturne perspektive.

Dobili smo priliku a budemo dio mreže M.E.R (Mobility - Exchange - Reciprocity) koja okuplja preko 60 organizacija kako sa Balkana i Mediterana, tako i iz zemalja EU, te koristeći metode Open Space-a razgovaramo o budućim saradnjama.

Naš cilj je da kroz ovakve inicijative unaprijedimo naše programe i osiguramo da oni budu prilagođeni savremenim potrebama mladih.

angle-up