Neispričane priče: novinari u opasnosti

NVO „35mm“ iz Podgorice će u saradnji sa uglednim novinarima/kama Televizije „Vijesti“, od 1. novembra 2017. do 31. maja 2018. godine u Crnoj Gori, realizovati projekat „Neispričane priče: novinari u opasnosti“ (Untold stories: Journalists endangered) i javnosti predstaviti dokumentarac o napadima na novinare/ke i medije u Crnoj Gori koji su se desili proteklih godina a za koje niko nije odgovarao i čiji nalogodavci nikada nisu stavljeni pred lice pravde.

Poseban cilj koji želimo da postignemo projektom jeste da ispričamo priče o crnogorskim novinarima/kama i njihovim životima koji su u opasnosti samo zbog branše koju su izabrali, te da stvorimo pritisak na javnost kako bi se pokrenule konkretne akcije i zaštitili novinari/ke i zaustavilo nasilje nad njima.

Planirane aktivnosti, osim dokumentarca, će podrazumijevati i promociju dokumentarca kroz reklame i trejlere, dva okrugla stola, televizijske emisije i debate, novinske članke i slično, a sve u cilju promocije slobode medija i govora.

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije posredstvom Hrvatskog novinarskog udruženja i programa “Zaštita slobode medija i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu“ (Protecting Media Freedom and Freedom of Expression in the Western Balkans) i traje od oktobra 2017. godine do maja 2018. godine.

angle-up