Novi projekat NVO 35mm o LGBTIQ zajednici

Krajem decembra 2018. godine, nevladina organizacija 35mm započela je sa projektom „(Ne)Zaštićeni“, koji finansira Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a koji je posvećen LGBTIQ zajednici.

Aktivnosti projekta podrazumijevaju rad na dokumentarcu o napadima na LGBTIQ osobe, odnosu sudskih organa prema slučajevima napada, neriješenim slučajevima, ali i životima LGBTIQ osoba u Crnoj Gori, kao i u inostranstvu. Akcenat će biti na slučajevima govora mržnje, osobama koje su zatražile azil u inostranstvu, te njihovim realnim životima i strahovima kroz koje prolaze samo zato što su pripadnici/e LGBTIQ populacije.

Filmom i medijskim sadržajima na veb stranicama i portalima, publici ćemo pružiti prave životne priče kako bi ih upoznali sa svim preprekama, problemima, kritičnim situacijama, ali i nadama i snovima sa kojima se suočavaju pripadnici/e LGBTIQ populacije.

Ciljevi projekta su: podizanje znanja javnosti o problemima sa kojima se suočavaju LGBTIQ osobe, podizanje razumijevanja o pravima LGBTIQ osoba, doprinos boljem razumijevanju javnosti o potrebama LGBTIQ osoba u našoj zemlji, podizanje svijesti javnosti o idejama i vrijednostima LGBTIQ osoba, kao i doprinos smanjenju upotrebe govora mržnje i nasilja među građanima koji se zasnivaju na nasilju i mržnji po polu i rodu.

Foto: privatna arhiva

angle-up